F Ő O L D A L

 
PONTOS LEÍRÁS

1. A találmány: Kulcsos bicska

- A megoldott probléma:
A ma használatos kulcscsomók zajának, kuszaságának, és ruhára való veszélyességének megszűntetése. Sorba rendezi a kulcsokat, csöndes mozgatást tesz lehetővé, nem lyukasztja ki a zsebet, és esztétikus.
- Meghatározás: Két fa, vagy bármilyen díszes burkolattal ellátott lemez között helyezkednek a kulcsok (bármilyen kulcs, vagy más lyukasztható eszköz, vagy dísz), mint egy bicskán a késpengék, csak szabad elfordulással rögzítve a kulcsok le- felhelyezésének könnyítése végett. A kulcsokat fogaikkal befelé fordítva helyezem fel a két szélső tengelyre (amelyek egyben a két nyélrészt összefogó csavarként is szolgálnak), a középső tengely, pedig a biztosabb tartást, és a rendezést segíti elő.
- Bemutatás: A kulcsos bicska egy olyan hétköznapi használatú marokba illő eszköz, amely könnyebbé teszi a kulcsok megtalálását a zárba, és más eszközöket is helyezhetünk fel rá, amelyeket még használunk, vagy csak ragaszkodunk hozzá, hogy nálunk legyen. Egy hagyományos kulcskarika nagyon kusza, és zajos, ha több kulcsot helyezünk rá, mint 5. Ezen az eszközön nem csakhogy egymás mellett sorban (mindig ugyanott) vannak a kulcsok, de ha nem 5 kulcsunk van, hanem akár 15, vagy 20, akkor sem fog szerteszéjjel állni, és nem fog sokkal több helyet elfoglalni, mint 5 kulccsal. A kulcsos bicska nagyon egyszerű felépítésű, otthon is javítható, de folyamatos szervizt is biztosítunk hozzá kiszállással. A kulcsok lecseréléséhez, áthelyezéséhez, vagy lazításhoz, szorításhoz csak egy kis imbuszkulcsra, vagy csillagcsavarhúzóra van szükség, amit majd belehelyezve fogunk forgalmazni. Egyelőre a csomagban található. Az eszköz tömege csak annyival lesz nagyobb a kulcs-karikáénál, amennyire a vevő akarja, amilyen burkolat (markolat) kerül a fémházra.
- Alkalmazás: hétköznapokban, ajtók nyitása - Előnyök: csöndes mozgatás, nem sérti fel a zsebet, mindig ugyanott vannak kellékek, diszkrét elegáns külső, helytakarékosság, lakáskulcs, tollas-kulcs, autókulcs, különleges kulcsok, eszközözök (pl.: csavarhúzó, imbusz-kulcs) is felhelyezhetők, több féle, egzotikus, és hagyományos anyagból, elképzelések megvalósítása, minták marási, gravírozási lehetősége, alacsony ár: 800-2000 Ft, 10 perc a kulcsok felhelyezése.
- Kifejlesztési stádium: kézi sorozatgyártott termék - Rendelkezésre álló ismertető: interneten a www.endlos.vilaga.hu weblapon, mintaoltalmi bejelentés, magyar szabadalmi közlöny.

2. A feltaláló:
- Neve: Hamar Zoltán
- Bemutatkozás: Karcagi születésű, 31 éves, érettségizett, képzőművész beállítottságú férfi vagyok, jelenleg otthon dolgozom, de dolgoztam több kereskedelmi komplexumban az évek során, kedvenc munkahelyeim közé tartozik a gyermekfelügyelői elhelyezésem időszaka, a Széchenyi kerti Ref. egyházközségben, amely már többszöri alkalom volt. A bicskát egy kulcsmásolóban fejlesztettem ki, és az első prototípusokat is ott készítettem el az ismerősöknek kipróbálásra.

3. A védelem:
- Forma: Mintaoltalmi bejelentés
- Prioritás. 2002. október. 7.
- Ország, ahol érvényben van: Magyarország
- Szabadalomtulajdonos: a feltaláló

4. Üzleti szándék: licencia értékesítése, forgalmazók, és gyártók felderítése

5. Kapcsolat:
- Név: Hamar Zoltán
- E-mail: endlos@citromail.hu
- mobil: (06) 70/ 501-60-76